Urus Staking Contract

Het is op ieder moment mogelijk om je tokens te “staken”. Het staken van cryptocurrencies is het aankopen van cryptomunten om deze voor een bepaalde periode vast te zetten. Door tokens aan te kopen via UniSwap en deze te staken in het USC (Urus Staking Contract), kunnen extra bonus-tokens verdiend worden.

Als je deelneemt aan een USC kun je de bonussen niet uit laten betalen tot het contract verlopen is. In zekere zin lijkt dit op een spaarrekening. Er staat een boete op het beëindigen van het contract tijdens de looptijd. Deze boete wordt vervolgens verdeeld over deelnemers die het contract laten doorlopen. Op deze manier worden deelnemers die het Urus project actief ondersteunen extra beloond.

Het systeem werkt als volgt:

  • De hoogte van de boete wordt bepaald op basis van hoeveel procent van het contract is voltooid en wordt berekend over 50% van de waarde op dat moment.

  • Bijvoorbeeld: Je staked 300 tokens met een looptijd van 12 maanden, maar beëindigt het contact na 1 maand. Op dat moment is maar 8% van het contract voltooid. De boete bedraagt dan 100% - 8% = 92% over de helft van de waarde, oftewel 46% (92% / 2) over de totale waarde, wat neerkomt op 46% * 300 = 138 tokens.

  • De boete wordt evenredig verdeeld over alle deelnemers met een lopend staking contact.

Wanneer het contract is afgelopen heb je 2 weken de tijd om je tokens op te nemen.

  • Bijvoorbeeld: Je staked je tokens voor 1 jaar en na dat jaar loopt het contact af. In de twee weken daarna kun je je tokens gespreid opnemen, of je neemt alles tegelijk op ná die twee weken om te besparen op gas fee’s.

  • Op deze manier voorkomen we massale dumps na ieder staking contract.

De looptijd van een staking contract is minimaal 1 maand, maar je kunt ook kiezen voor een langere looptijd van meerder maanden, met een maximale looptijd van 7 jaar. Als je je tokens voor minimaal 1 jaar staked, heb je de mogelijkheid om je opbrengsten samen te voegen en zo nog meer te verdienen.

De rente die je ontvangt op je staking contract wordt berekend over de totale looptijd in maanden. Dit ziet er als volgt uit:

  1. Jaarlijkse rente = looptijd in maanden * 0,5

  2. Maximaal 20% APY

  3. Maximale looptijd van 7 jaar

  4. Rekenvoorbeeld: Als je je tokens onderbrengt in een staking contact met een looptijd van 12 maanden, ontvang je 6% APY (12 maanden * 0,5)

Als je ook deelneemt aan een Liquidity Mining Contract heb je de mogelijkheid om de bonussen die je daar ontvangt, onder te brengen in een Urus Staking Contract, waardoor je nog meer bonussen kunt verdienen.

Er zijn maximaal 200.000 tokens beschikbaar voor stakers. Deze Urus tokens worden gereserveerd in een smart contract op het moment dat een stake wordt uitgevoerd. Met andere woorden: wie het eerst komt, het eerst maalt. Zodra alle beschikbare tokens zijn gereserveerd, zijn er geen staking contracts meer beschikbaar.

Er bestaat een mogelijkheid dat we in de toekomst extra tokens via de markt aankopen en deze beschikbaar stellen voor staking.

Did this answer your question?