In dit artikel leggen we kort maar krachtig uit hoe je tokens (*hoest* Urus *hoest) koopt op Uniswap.

Stap 1: Kies en installeer een wallet

Uniswap ondersteunt verschillende wallets. Wij gebruiken zelf MetaMask. Daarmaast is er ondersteuning voor:

Als je Uniswap voor het eerst gebruikt dan adviseren wij MetaMask. Deze wallet is het meest gebruiksvriendelijk. Heb je al een Coinbase Wallet? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Maar let op: Coinbase Wallet is wat anders dan het Coinbase-platform!

In deze handleiding gaan we aan de slag met MetaMask.

Downloaden een van bovenstaande wallets en installeer deze. Ga zorgvuldig om met alle wachwoorden en recovery-sleutels.

Stap 2: Valuta toevoegen aan je wallet

Bij MetaMask is het eenvoudig om valuta toe te voegen. Klik op de MetaMask plugin in je browser en je ziet je wallet-adres bovenaan:

Om te kunnen traden op Uniswap heb je op zijn minst Etherium nodig. Met ETH wordt de gas fee betaald. Je kunt met iedere andere ERC20 altcoin traden, maar gas fee wordt altijd afgerekend in ETH. Als we bovenstaand screenshot als voorbeeld nemen, zie je dat we USDC kunnen gebruiken om tokens mee te kopen, maar we ETH moet gebruiken om de gas fee te betalen.

Stap 3: Je wallet verbinden met Uniswap

• Ga naar https://app.uniswap.org/

• Klik rechtsboven op “Connect to wallet”

• Kies de wallet die je wil gebruiken

• Bevestig de verbinding

Stap 4: De order plaatsen

Deze stap is gemakkelijk. Zodra de wallet is verbonden krijg je een simpel order-formulier te zien, zoals in onderstaand screenshot:

Om een order te plaatsen ga je als volgt te werk:

1. In het bovenste gedeelte geef je de token op die je in je wallet hebt (verderop in dit artikel leggen we uit wat je moet doen als je token er niet tussen staat).

2. Kies de token die je wil kopen.

3. Geef in hoeveel je wil uitgeven (bovenste vak), of hoeveel je wil kopen (onderste vak). Als je bijvoorbeeld 1 ETH wil uitgeven, typ je “1” in het bovenste vak. En als je 50 Urus-tokens wil kopen, typ je “50” in het onderste vak.

4. Klik op “Swap”

5. Klik op “Conform Swap”

6. MetaMask zal je vragen om de order te bevestigen.

7. Klik “Conform” en de swap wordt uitgevoerd.

Als de swap is uitgevoerd krijg je de melding dat de transactie is bevestigd in de blockchain. Je vindt je nieuwe tokens terug in je MetaMask wallet.

Een aantal opmerkingen

1. URUS wordt opgezet als pool met ETH, maar dat wil niet zeggen dat je geen ETH zou kunnen gebruiken om URUS te kopen. Dat kan namelijk met elke ERC20 token. Maar let op dat de gas fee dan veel hoger is. Dat komt omdat er achter de schermen twee transacties plaatsvinden: Van USDC naar ETH en van ETH naar URUS. Houd hier rekening mee.

Je kunt tokens vinden die aan specifieke paren gekoppeld zijn via deze link: https://info.uniswap.org/home.

2. Houd rekening met “slippage”. Wat dit is lees je hier (Engels): https://www.swapfol.io/how-to-use-slippage-settings-on-uniswap/

Contract Adres

Soms komt het voor dat een token niet beschikbaar is in de lijst. Dat komt doordat het netwerk de benodigde update nog niet heeft doorgevoegd, of omdat de token nog niet is toegevoegd aan Uniswap, Coingecko, etc.. Geen zorgen; het is een normaal verschijnsel bij nieuwe tokens en kan eenvoudig opgelost worden middels het Contract Adres.

Als voorbeeld kijken we naar het Contract Adres van Thether. Dat kun je terugvinden via deze link (en zien aan het eind van de URL):

https://etherscan.io/token/0xdac17f958d2ee523a2206206994597c13d831ec7

Als je het Contract Adres kopieert en plakt in het veld waar je een token moet kiezen, wordt de token toegevoegd.

Wij doen er alles aan om te zorgen dat onze token in de lijst staat alvorens we live gaan. Het Contract Adres zal hoe dan ook ruim voor de lancering verspreid worden via alle communicatiekanalen.

Vragen? Neem dan contact op via support@getaurox.com